Дієтологи розповіли, які продукти прикидаються корисними

Іноді розібратися в користі продукту зовсім непросто. Продукти з позначкою «низький вміст цукру», «низький вміст вуглеводів» або «натуральний» можуть здатися вірним вибором. Але на практиці виявляється зворотне, відзначають експерти. Як передає The Daily Mail, дієтолог Елісон Джинн розповіла, яких продуктів варто побоюватися, незважаючи на запевнення в їх безпеці і користі.

По-перше, шкідливі продукти із замінниками цукру (сироп агави, кокосовий цукор). Точніше, вони не безпечніше звичайного цукру. Тому надлишок цукрозамінника в раціоні загрожує набором ваги і цілим рядом проблем, наприклад карієсу. По суті, продукти «без цукру» все одно містять цукор. Наприклад, 100 грамів білого цукру містять 406 калорій. У сиропі агави – 310 калорій.

До речі, різні поживні та вітамінні напої можуть містити до семи чайних ложок цукру на 500 мілілітрів (112 калорій). Краще пити звичайну воду без добавок. Якщо ж хочеться урізноманітнити смакові відчуття, можна додати у воду трави або фрукти.

Ще один «корисний» продукт – овочеві чіпси. Їх роблять з буряка, моркви. Але тут в будь-якому випадку додається сіль, що підвищує тиск. Рівень солі в овочевих чіпсах такий же, як і в звичайних. Наприклад, у 28-граммовом пакеті овочевих чіпсів близько 130 калорій, 7 грамів жиру і 260 міліграмів солі. У звичайних чіпсах – 150 калорій, 9 грамів жиру і 180 міліграмів солі.

Окреме питання – нібито корисні енергетичні батончики з горіхів, фруктів. Однак мюслі-батончики на одну третину складаються з цукру (12,4 грама цукру і 113 калорій в середньому). Дієтологи попереджають: знежирений йогурт і йогурт з ароматом, як правило, також містять багато цукру. В ідеалі в йогурті не повинно бути більше 15 грамів цукру і 2 грамів жиру на 100 грамів. А в йогурті з низьким вмістом жиру близько 19 грамів цукру і 1,1 грама жиру. У звичайному грецькому йогурті 2,7 грама цукру і 4 грама жиру.


Thanx: