Кавомашини небезпечні для здоров’я

Іспанські вчені з Університету Валенсії попередили любителів кави про наявність шкідливих для здоров’я бактерій в тій гущі, яка осідає в кавомашинах після приготування цього напою.

Дослідження фахівцями кавоварок з функцією подрібнення кавових зерен показало, що в залишках каві містяться мікроорганізми, які можуть бути вкрай шкідливі для здоров’я. До того ж, зазначені бактерії дуже стійкі до впливів ззовні, тому як можуть витримати високі температури при нагріванні машин.

Попередні роботи вчених також виявили бактерії, що відносяться до ацінетобактер і бацил. Вони з’являлися в ході ферментації зерен кави. Крім цього, був виявлений ряд видів небезпечних мікроорганізмів роду ентерококів. Вони провокують виникнення інфекцій сечовивідних шляхів, менінгіту та інші захворювання.


Thanx: