Компонент зеленого чаю врятує від ожиріння і когнітивних порушень

Нове дослідження, проведене в Китаї, показало: галлат епігаллокатехін, що міститься в зеленому чаї, зменшував у мишей стійкість до інсуліну, викликану дієтою з високим вмістом жирів і фруктози, і когнітивні порушення. Також він захищав гризунів від ожиріння, повідомляє UPI.com.

Для дослідження фахівці розділили тримісячних самців мишей на три групи. Першу групу посадили на плацебо-дієту, другу – на дієту з високим вмістом фруктози і жирів, третю – на дієту з високим вмістом фруктози і жирів, але з додаванням в питну воду 2 грамів галлата епігаллокатехіна. Дослідження тривало 16 тижнів.

Вчені помітили, що миші з другої групи важили більше, ніж гризуни з першої групи, і значно більше, ніж тварини з третьої групи. Крім того, вони справлялися з когнітивними тестами гірше в порівнянні з мишами з першої групи і значно гірше в порівнянні з гризунами з третьої групи.


Thanx: