Німецькі вчені пояснили, як рослинна їжа зміцнює імунітет.

Різноманітність мікрофлори кишечника забезпечує здоров’я людини

Сіль масляної кислоти бутират служить головним джерелом енергії для клітин кишечника. Він є важливим чинником підтримки здоров’я, оскільки зміцнює кишковий епітелій і стабілізує локальний імунітет. Хронічний дефіцит бутирата пов’язаний з розвитком цукрового діабету, ожиріння і серцево-судинних захворювань. Вченим з Інституту інфектології ім. Гельмгольца (HZI) вдалося розробити метод, за допомогою якого вони дізналися різноманітність синтезують бутират бактерій. Детально про дослідження повідомляє журнал mSystems.

Вчені з HZI з’ясували, що в середньому більше 20 видів бактерій мікрофлори кишечника можуть синтезувати бутират. Це різноманіття допомагає забезпечувати функціональну стабільність мікробіома і зменшувати ефект його грубих порушень, наприклад, пов’язаних із застосуванням антибіотиків. При цьому число синтезують бутират бактерій значно збільшується при харчуванні, що містить більше рослинних компонентів.


Thanx: