Онкологи виявили нове джерело розвитку раку кишечника

До такого висновку нещодавно дійшли вчені. Як зазначає «Рамблер Новини», в центрі уваги опинилися Streptococcus gallolyticus. Щоб підвищився ризик раку, потрібне дотримання ряду умов, що створюють для бактерії сприятливе середовище.

Отже, потрібен безпосередній контакт зі стінками кишечника. По-друге, необхідно, щоб бактерії досягли певного віку. По-третє, в кишечнику має бути присутнім особливий фермент. Ученим ще належить з’ясувати, чи потрібно постійна присутність бактерії для поширення раку, або ж навіть тимчасове зараження кишечника Streptococcus gallolyticus призведе до негативних наслідків.

До речі, не так давно інша група вчених виявили, що вживання двох келихів спиртного в день підвищує ймовірність розвитку раку кишечника і стравоходу на 21%. А люди, що вживають більше 4 порцій алкогольних напоїв в день, частіше стикаються з раком підшлункової залози, печінки і шлунка.


Thanx: