Перше в світі пробіотичне пиво представлено на суд громадськості

Група студентів з Національного університету Сінгапуру створила унікальне пиво. Як зазначає The Mirror, це пиво корисно для організму, адже в нього додані пробіотики. А відомо, що пробіотики дозволяють підтримати здорову мікрофлору кишечника і зміцнити імунітет.

Студенти використовували пробіотичний штам Lactobacillus paracasei L26, який спочатку виділили з шлунково-кишкового тракту людини. Але все не так просто – просто додати корисні бактерії в пиво не вийде. Пиво містить хмелеві кислоти, які негативно позначаються на зростанні і виживанні пробіотичних культур.

Зберегти пробіотики вдалося за рахунок зміни самого процесу ферментації. Вийшов напій з різким і терпким смаком. Вчені з Сінгапуру продовжать роботу над своїм проектом. На сьогоднішній день вже подано заявку на патент, що захищає рецепт пробіотичного пива.


Thanx: