Психологи заборонили пити спиртне з великих келихів і чарок

Кембриджський університет з’ясував, від чого залежить обсяг споживання вина або шампанського. Виявляється, важливу роль відіграють келихи, відзначає «Російська газета». Чим більше келих, тим вище ризик непомірного споживання спиртного. Ці висновки були зроблені за підсумками експерименту, що проводився в питному закладі протягом 16 тижнів. В експерименті взяли участь близько 300 осіб.

У різні дні бармени пропонували клієнтам 175 мілілітрів вина в келихах різного об’єму (по 250, 300 і 370 мілілітрів). І коли використовувалися великі келихи, в барі йшло майже на 9% більше вина і шампанського, ніж в інші дні. Автор дослідження Тереза ​​Марто вважає, що великі келихи створюють враження, ніби вони заповнені не повністю і кількість випитого напою помірне.

Це змушує людей просити добавки без страху втратити контроль. Найчастіше така поведінка виливається в зловживання спиртним. В принципі, аналогічна схема працює з їжею. Великі тарілки штовхають людей до переїдання. А от якщо маленька тарілка буде заповнена повністю, ймовірність насичення невеликою порцією буде вище.


Thanx: