Сибірські дієтологи порадили змінити рецепт олів’є

Фахівці з Сибірського державного медичного університету (СібГМУ) порадили росіянам внести зміни в рецептуру популярного на пострадянському просторі салату олів’є.
Про це повідомляється на сайті університетського проекту «Школа здорового харчування».

Так, вчені рекомендують не додавати в олів’є консервовані огірки, так як вони містять велику кількість солі, що може викликати набряки.

Також дієтологи відзначають, що мариновані огірки, «як будь-який інший пересолений і пряний продукт», пробуджують надмірний апетит.

Крім цього, сибірські вчені радять використовувати для заправки салату майонез, приготований будинку, і додавати варене м’ясо (індичку, курячу грудку), а не ковбасу з магазину.


Thanx: