Сир з пліснявою і горох захистять від раку печінки

За словами фахівців, секрет у вміщуваному в цих продуктах з’єднанні – спермідіну. Саме воно зменшує ризик розвитку раку печінки. Спермідін також є в грибах і кукурудзі. Вчені провели дослідження на мишах. Дослідники додавали спермідін в їжу піддослідних тварин, розповідає «NewsTes».

Дослідження показало: спермідін запобігав розвиток раку печінки навіть у мишей, які мали схильність до цього захворювання. Крім того, середня тривалість життя у гризунів, які отримували спермідін, збільшилася на 25%. Людині така надбавка у віці дозволила б прожити до ста років або довше.

Найбільш істотно тривалість життя збільшувалася у тих мишей, які отримували спермідін з раннього віку. Однак і ті, кому з’єднання почали давати пізніше, змогли прожити довше на 10% в порівнянні з контрольною групою.


Thanx: