Вчені розповіли про користь швейцарського сиру

Американські дослідники розповіли про користь таких сирів, як Емменталь і Грюйєр.

Так, вчені з Національного інституту охорони здоров’я виявили в традиційних швейцарських сирах Емменталь і Грюйєр бактерію Propionibacterium freudenreichii.

Фахівці в ході дослідження визначили, що ці мікроорганізми задіяні в перетворенні молочної кислоти в ацетат – сіль оцтової кислоти – і пропіонат – ефір пропіонової кислоти. Відомо, що ці речовини мають імуномодулюючі властивості. Зокрема, вони здатні захищати організм від патогенів, відновлювати кишкову мікрофлору. Крім того, вони знижують рівень стресу.

Таким чином, вчені прийшли до висновків, що дані види сиру особливо корисні, так як вони позитивно позначаються на стані здоров’я.


Thanx: