Волоські горіхи працюють не гірше пробіотиків, захищаючи мікрофлору

Лабораторія геномної медицини імені Джексона довела на прикладі мишей: волоські горіхи впливають на мікрофлору кишечника, тим самим, знижуючи ризик розвитку колоректального раку. Тварини отримували 7-10,5% від загальної кількості калорій в раціоні з волоських горіхів. І це рятувало від раку, передає «Lenta.Ru».

Особливо ефект був виявлений у самців (у них розвивалися в 2,3 рази менше пухлин, коли рівень споживання горіхів ставав еквівалентний людській порції приблизно в 30 грамів). У волоських горіхах є поліненасичені жирні кислоти, омега-3 і омега-6-жирні кислоти і вітамін Е, що володіє протираковими властивостями. Крім раку, волоські горіхи рятують від серцево-судинних захворювань, діабету і неврологічних розладів.

Отже, за словами вчених, аналіз складу мікрофлори кишечника мишей наочно показав, що споживання волоських горіхів викликає зростання і розмноження певних бактерій. Деякі мікроорганізми перетравлюють клітковину з утворенням сполук з протизапальними і протираковими властивостями. Даний факт сприяє підтримці захисту від раку.


Thanx: