Вживання молочних продуктів запобігає інсульту

Вчені запевняють, що молоко і всілякі соєві добавки здатні знизити ризик підвищення артеріального і кровоносної тиску. У порівнянні з іншими біологічно активними добавками ці продукти набагато корисніше й ефективніше, а також містять тільки натуральні компоненти і мінерали, які роблять позитивний вплив на весь організм.

Результати дослідження дозволяють припустити, що якщо частково замінити рафіновані вуглеводи на продукти з високим вмістом білка, наприклад молоко, то це допоможе уникнути виникнення проблем з артеріальним тиском.

Клінічні випробування показали, що молочний білок сприяє пониженню кровоносного тиску. Був проведений експеримент, в якому взяли участь, як чоловіки, так і жінки, які страждають від зниженого або підвищеного тиску. Протягом деякого часу вони могли пити чи вживати в їжу продукти, що містять молочний білок. Через кілька тижнів артеріальний тиск у багатьох став нижче, що знизило навантаження на серце. Тому ефективність застосування таких продуктів харчування в раціон доведена, стверджують експерти.

Раніше проведені дослідження показали, що дієта, багата нежирними молочними продуктами, знижує кровоносний тиск і запобігає ризику виникнення інсульту, інфаркту та серцевого нападу. Не важливо соєвий білок або молочний, вони обидва надають сприятливий ефект в роботі організму. У будь-якому разі їх застосування набагато краще, ніж вуглеводів, які крім того, що стають причиною зайвих кілограмів, також негативним чином позначаються на роботі серцево-судинних систем.


Thanx: