Жирна риба і горіхи сприятливо діють на зір

Жирна морська риба і горіхи дуже корисні для зору. Омега-кислоти, що містяться в цих продуктах, захищають очі від двох поширених, призводячих до сліпоти захворювань, а також покращують чутливість до інсуліну.

Згідно з результатами досліджень, які проводилися на лабораторних мишах, омега-3 жирні кислоти допомагають регулювати ріст кровоносних судин в очах. Це означає, що продукти, що містять ці корисні речовини, захищають очі від таких захворювань, як ретинопатія і дегенерація макули. І перше, і друге пов’язані з розростанням кровоносних судин в органах зору. Крім цього, жирні кислоти активують білки, які покращують чутливість до інсуліну. Оскільки саме на активацію цих білків спрямована дія деяких препаратів від діабету другого типу, можна зробити висновок, що жирні кислоти також покращують чутливість до інсуліну у людей, хворих на діабет.

«Хоча нам і потрібні додаткові дослідження, ми припускаємо, що за допомогою омега-3 жирних кислот ми зможемо допомогти хворим на діабет людям, уникнувши небажаних побічних ефектів для серцево-судинної системи», – розповіли дослідники.

Для того, щоб відчути на собі терапевтичний вплив омега-3 жирних кислот, людині необхідно близько 2-4 грамів цих речовин в день. Найбільш багаті жирними кислотами такі продукти, як морська риба, горіхи, олія лляного і конопляного насіння, кедрове і ріпакову олію, зелені листові овочі і т.д.


Thanx: