Дисбактеріоз кишечника – лікування народними засобами. Як виявляється дисбактеріоз?

Всі люди, які харчуються звичайним способ, час від часу стикаються з захворюванням кишечника під назвою дисбактеріоз. Що це таке ?

Дисбактеріоз - це порушення нормального складу мікрофлори кишечника і розмноження в ньому несприятливих мікробів. Це може супроводжуватися небудь хворобою товстого кишечника або ж бути самостійним захворюванням. Причиною виникнення можуть бути порушення перетравлення їжі при неправильному харчуванні або різних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, неконтрольований або тривалий прийом антибіотиків , які пригнічують ріст нормальної флори кишечника.

Як виявляється дисбактеріоз ?

Для дисбактеріозу характерний неприємний присмак і запах з рота, нудота, відрижка, бурчання, неприємні відчуття в животі, здуття живота, проноси або запори, млявість, загальне нездужання. Калові маси стають кашкоподібними з домішкою слизу і неприємним гнильним запахом. Може підвищуватися температура до 37-38 ° С.

Однак часто дисбактеріоз не має зовнішніх проявів, а виявляється тільки при дослідженні калу. А також при тривалому перебігу може розвинутися гіповітаміноз, особливо групи В. Симптоми гіповітамінозу : сухість шкіри , запалення слизової рота , свербіж , ламкість нігтів , алергічні висипання , підвищена стомлюваність , слабкість , головні болі , порушення сну .

Дисбактеріоз кишечника – лікування народними засобами

Для профілактики і лікування дисбактеріозу важливу роль відіграє здорове харчування:
- Виключіть продукти з різними хімічними добавками (ароматизатори, барвники, підсилювачі смаку і т.ін.), субпродукти, консерви, продукти зі вмістом крохмалу, жирне м’ясо, незбиране молоко, солодке, морозиво, каву і алкоголь ,
- Їжте кисломолочні продукти, їжу, що містить рослинну клітковину, а саме – овочі (моркву, гарбуз, білокачанну капусту, броколі, квасоляю, кабачки ), свіжі фрукти, рослинні жири, нежирну рибу. При проносі овочі краще вживати попередньо відварюючи.

Народні способи профілактики і лікування дисбактеріозу:

При дисбактеріозі, гнильних процесах в шлунково-кишковому тракті корисно використовувати часник.

Потрібно з’їдати 1 -3 часточки часнику за вечерею і запивати кислим молоком. Потрапляючи разом з їжею в організм, він благотворно діє на молочнокислі бактерії, визиває їх розмноження в кишечнику і відновлює нормальну мікрофлору.

Або ж ковтайте зубчик часнику вранці натщесерце, і ввечері через 2 години після їжі. Якщо нарізаний часник залишити на повітрі протягом 15 хвилин, він отримає «стрес», і дія його буде сильніше. Тривалість лікування 1-2 тижні. Цей метод лікує коліт, геморой , зміцнює імунітет, тому є прекрасною профілактикою застуди.

Можна приймати часник у вигляді масла. Часникова олія готується так: очистити голівку часнику середніх розмірів і стовкти в кашку. Покласти в скляну банку, залити 200 г рослинної олії і настоювати 10 годин у холодильнику. Приймати 3 рази на день по 1 ст. ложці за 30 хвилин до їжі, змішавши перед вживанням в рівних частках з лимонним соком. Курс лікування 1-3 місяці. Повторити курс після місячної перерви.

Іншим засобом, що відновлює мікрофлору кишечника, є насіння льону . Вживайте, додавши в кашу 1 десертну ложку лляного насіння. Воно також допомагає при гастриті з підвищеною кислотністю і при запорах.

Ще при дисбактеріозі корисно пити свіжий сік коріння селери. Досить приймати всього 1-2 ч. ложки на день за 30 хвилин до їжі.

Не приступайте до самолікування , не проконсультувавшись з лікарем!


Thanx: