Лікування анемії. Дієта при анемії

Все, напевно, чули, що таке анемія. Методів лікування анемії досить багато, один з них це – народне лікування анемії.

При анемії зменшується кількість гемоглобіну в крові, еритроцити також падають, при цьому порушуються процеси кровотворення. Хвора людина швидко втомлюється, присутня слабкість організму. Людину не покидають головні болі, запаморочення, шкіра стає блідою і сухою.
При таких симптомах Ви повинні відвідати лікаря. А щоб лікування анемії було ефективним, Вам необхідно дотримуватися дієти, побільше гуляти, застосовувати лікарські трави і мед. Тому в цій статті я хочу Вам розповісти про те, як лікувати анемію.

Дієта при анемії

Існує думка, що при анемії потрібно посилено харчуватися. Зовсім ні. Ви повинні знати, яка дієта при анемії повинна бути.
Ваше харчування має складатися з мікроелементів, до складу яких обов’язково повинні входити залізо, мікроелементи, вітаміни. Запам’ятайте, що залізо буде краще засвоюватися, якщо Ви будете з’їдати продукти, містячі залізо, одночасно з продуктами, в яких багато вітаміну С.

При анемії потрібно намагатися їсти такі продукти, як печінка, червоне м’ясо, боби і сою, листові зелені овочі, насіння, горіхи, червону ікру, яєчні жовтки (у них багато вітаміну В12 ), цибулю і часник (у них багато фолієвої кислоти, нестача якої також може призвести до анемії).

Вагітним жінкам, у яких виявлена ​​анемія, не варто вживати багато печінки, тому що цей продукт містить велику кількість вітаміну А, надлишок цього вітаміну в організмі у жінки може призвести до дефектів розвитку майбутньої дитини.

При анемії корисно вживати цільнозернові продукти, але вживають їх окремо від білкових м’ясних продуктів, багатих залізом.

Вчені з’ясували, що у висівках містяться речовини, які перешкоджають засвоєнню заліза. При анемії цінним продуктом є гречана крупа, приготовлена ​​особливим способом. Готується вона так: з вечора в термос засипаємо крупу і заливаємо її окропом, вранці корисна каша готова. Додаємо в кашу за смаком масло, можна зелень і з’їдаємо такий корисний продукт.

Брак шлункової кислоти – теж може стати причиною анемії. Тому намагайтеся вживати окремо вуглеводи, не змішуйте їх з білковою їжею. Рибу, яйця, м’ясо потрібно вживати окремо від хліба, каш, макаронних виробів, цукру.

Залізо не засвоюється одночасно з такою речовиною, як танін. Отже, чай, каву, какао (в них міститься танін) не слід застосовувати з продуктами, що містять залізо.

Залізо добре засвоюється з такими продуктами, як морська капуста, бурі водорості, з продуктами, які містять велику кількість міді – абрикоси, вишня, яєчні жовтки, зелені овочі, сушений інжир.

Влітку варто звернути увагу на ягоди. У боротьбі з анемією найкорисніші ягоди це – суниця, виноград, чорниця, калина, обліпиха, ожина, а також це ягоди, які містять багато вітаміну С: шипшина, журавлина, чорна смородина. Зверніть увагу на наступні фрукти: яблука, груші, персики і абрикоси.

При варінні їжі завжди опускайте продукти в киплячу воду і варіть їх під закритою кришкою. Так Ви збережете більше вітамінів.

Овочі та зелень чистити і нарізати слід безпосередньо перед вживанням, а приготовлену їжу не потрібно зберігати довго, намагайтеся готувати їжу на один раз і не розігрівати на другий раз. У такій їжі вітамінів практично вже не буде.

Не вживайте рафіновані продукти, напівфабрикати і продукти швидкого приготування. Така їжа дуже бідна вітамінами і мікроелементами.


Thanx: