Алергія на глютен: симптоми та лікування

Глютен

Мабуть, найпоширенішим різновидом алергії, є алергія на глютен. Дані Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, з даного питання вельми красномовні: кожна сота людина на нашій планеті відчуває алергічні реакції, при попаданні даного білка. Глютеном є структурні білки, які є основною білкової частиною злакового насіння. Найбільша його кількість знаходиться в складі пшеничного насіння, де даним білком представлено 80% …

Читать далее

Чим корисний інжир для організму

Більшість з нас зустрічалися з таким фруктом, а чим корисний інжир давайте спробуємо розібратися. Для цього давайте почнемо з самого початку. Інжир — це найбільш давні ласощі людей, так як вже тоді люди цінували його корисні якості. Навіть рахується, що інжир і є той самий заборонений плід, який спробували Адам і Єва. Так чим же …

Читать далее

Жирна риба і горіхи сприятливо діють на зір

Жирна морська риба і горіхи дуже корисні для зору. Омега-кислоти, що містяться в цих продуктах, захищають очі від двох поширених, приводячих до сліпоти захворювань, а також покращують чутливість до інсуліну. Згідно з результатами досліджень, які проводилися на лабораторних мишах, омега-3 жирні кислоти допомагають регулювати ріст кровоносних судин в очах. Це означає, що продукти, що містять …

Читать далее

Жінки, які виснажують себе дієтами, незабаром поправляються ще більше

Вчені прийшли до висновку, що у тих жінок, які постійно сидять на дієтах і мріють схуднути, зайва вага не прагне падати, а навіть, навпаки, з часом з’являється все більше і більше. Фахівці в цій галузі стверджують, що короткострокові дієти, які полягають в тому, щоб практично нічого не їсти і скинути відразу кілька кілограмів за короткий …

Читать далее

Вживання фісташок допомагає скинути вагу

Фізіотерапевти Східного Іллінойського університету вважають, що фісташки допомагають позбутися почуття голоду. У дослідженні взяли участь 140 добровольців, яким запропонували з’їсти фісташки, калорійність яких в очищеному вигляді на 100 грамів становить 211 калорій. Перекусивши горішками, учасники повинні були з’їсти повноцінний обід. З’ясувалося, що ті, хто перекусив фісташками, більшість швидко наситилися, отримавши на 41% менше калорій, ніж …

Читать далее

Відсутність молочних продуктів в раціоні може привести до негативних наслідків

Дослідники з Національного товариства остеопорозу в Великобританії помітили тривожну тенденцію. Фахівці виявили, що 70% людей у ​​віці від 18 до 35 років дотримувалися дієти. При цьому 20% взагалі не вживали молочні продукти або обмежили їх споживання. Найпоширенішою дієтою серед учасників дослідження у віці 25 років і молодше виявилося так зване «чисте харчування», що має на …

Читать далее

Відмова від сніданку вранці збільшує ризик розвитку захворювань, що ведуть до передчасної смерті

Перший прийом їжі є для нашого організму головним. На думку австралійських учених, відмова від сніданку небезпечна для здоров’я, оскільки підвищує ризик розвитку патологій, що ведуть до передчасної смерті. Це захворювання серцево-судинної системи, порушення обміну речовин. Більше того, ранковий прийом їжі допомагає підтримувати нормальну вагу, адже ситний сніданок сприяє боротьбі із зайвими кілограмами. До такого висновку …

Читать далее

Вчені розповіли, як правильно їсти солодке без шкоди здоров’ю

Американські вчені розповіли про те, як можна мінімізувати негативні наслідки від вживання не зовсім корисних продуктів, таких як тістечка, торти та інші солодощі. Як відзначають дієтологи, самий здоровий спосіб з’їсти десерт — відмовитися від нього. Адже надлишок цукру сприяє розвитку ожиріння, серцевих захворювань і підвищує ризик розвитку цукрового діабету. Однак відмовитися від вживання солодкого важко. …

Читать далее

Вагітність і розвантажувальні дні

Якщо ви вагітні, то слід з обережністю підходити до розвантажувальних днів. Детальніше про це ми розповімо в цьому матеріалі. Вагітність завжди призводить до утворення зайвої ваги. У когось вона більша, в інших — менша. Але в будь-якому випадку це загрожує здоров’ю: набрякають ноги, підвищується тиск, виникає навантаження на серце. Розвантажувальні дні слід час від часу …

Читать далее

Щотижневе споживання риби підвищує інтелект

Фахівці з Пенсільванського університету (США) стверджують, що регулярне вживання риби в їжу сприяє підвищенню інтелекту і нормалізації сну. Про це йдеться в статті, опублікованій на порталі Eurekalert. Вчені давно заявляють про корисні властивості жирних кислот і омега-3, які містяться в рибі. Автори дослідження вирішили дізнатися, яким чином ці речовини впливають на інтелект і сон. В …

Читать далее