Відвар кропиви у народній медицині

Відвар з кропиви застосовують як для внутрішнього так і зовнішнього використання: для ванночок і ополіскування, підфарбовування волосся, як харчовий барвник в кондитерській промисловості і для фарбування тканини. Застосовуючи в відварі молоду травневу кропиву ваш організм отримає потужну вітамінну добавку, зміцните імунітет та отримаєте заряд бадьорості і свіжості.

Як приготувати такий чудодійний засіб? Дуже легко! Для цього треба зібрати жменю молодої свіжої кропиви, якщо на дворі травень місяць. Більш зрілої кропиви треба зібрати побільший пучок (і краще верхівок, які вживають як цукерки з кропиви) .Для відвару підійде і зовсім зріла кропива з суцвіттями або насінням, а також і коріння кропиви. Ну а якщо за вікном мороз то скористайтеся сухим листям кропиви.

У кропиви придатними для вживання вважаються всі частини рослини. І кропива корисна в будь-якому вигляді будь то свіжа, суха, заморожена або у вигляді соку. Головне не полінуватися і виділити для приготування відвару з кропиви всього кілька хвилин. А вже результат не змусить себе чекати! Ми сміливо стверджуємо це тому, що зазнали швидкість результату на собі. Особливо коли після зими або хвороби організм потребує підкріплення або відновлення.

Як приготувати відвар кропиви?

Взяти 2 — 5 столових ложок сухої, жменю або пучок свіжої кропиви, залити окропом (0,5 літра) і поставити на повільний вогонь на 15 хвилин. Процідити. Зазвичай в цьому місці треба зробити застереження і уточнити дози !!!  Багато хто використовує відвар з кропиви як чай, з додаванням меду або варення.